Så inreder du ett bekvämt vardagsrum

Vardagsrummet är förmodligen det rummet i ditt hem där du spenderar allra mest av din vakna tid. Det är här vi kopplar av efter en lång dag på jobbet, det är här vi ser på en bra film med familjen och det är här vi tillåter oss att bara vara. Kanske är det även här som barnen eller barnbarnen tar sina första steg? Vardagsrummet är med andra ord en mycket viktigt plats i ditt hem så det gäller att inreda det med omsorg. Många tycker att det kännas som ett enormt projekt att inreda vardagsrummet men det behöver inte alls vara det. Oftast så är det just detaljerna som gör de största skillnaderna, familjefotografier, fina växter eller ett konstverk är olika exempel som kan ha stor betydelse för ditt vardagsrum. Var inte rädd för att tänka utanför ramarna och skapa ett unikt rum som känns perfekt för just dig och din familj.

Gör rummet hemtrevligt och inbjudande med färg

I Sverige har vi en tendens att vilja inreda våra hem helt i vitt och beiga eller gråa toner men för den som vågar prova någonting nytt finns det mycket att vinna! Färger har en otroligt stor betydelse för hur inbjudande ditt hem kommer att se ut. Dessutom är det ett utmärkt sätt att kunna uttrycka din personlighet. just nu är rosa den trendigaste färgen och rosa väggar dyker upp i allt fler inredningstidningar och sociala medier. Det kanske känns lite ovant att tänka sig en rosa vägg men rosa är faktiskt en mycket mer mångsidig färg än vad man kan tro. Vi har allt från starka neonrosa toner till mer dämpade nyanser som nästan drar åt beige. En dämpad rosa fungerar perfekt som en basfärg i hemmet eftersom att den är så neutral. Ett tips är att kombinera olika nyanser av rosa för ett modernt och enhetligt uttryck. Du kan också prova dig fram med lila, vinröda eller bärnstensliknande nyanser beroende på vad som passar bäst i just ditt hem.

Inred med rosa detaljer

Om du inte känner riktigt beredd att måla hela väggarna rosa så kan du i alla fall hoppa på den här trenden! En idé kan vara att måla en vägg rosa medans du låter de andra väggarna vara vita. Ett annat sätta att doppa tårna i den här trenden är så klart att satsa på en rosa möbel, till exempel en soffa. Genom att välja en soffa med dämpad rosa färg och placera klart synligt i rummet drar du uppmärksamhet till den utan att den dominera hela rummet. Komplimentera med kuddar och plädar i andra rosa eller bärnstensliknande nyanser och du har ett perfekt ställe att koppla av med en kopp kaffe och en ljudbok. En av de sakerna som gör rosa till en så spännande färg att ha i sitt hem är de häftiga effekterna som du kan få genom att ställa in rosa blommor i rummet. En lampa med ett varmt sken, till exempel en saltlampa, är också en fin detalj.