Lyxkänsla i vardagsrummet med små medel

Medan köket och badrummet oftast prioriteras när det dags att renovera, glöms ibland vardagsrummet bort. Detta rum är en central del av ditt hem och bör prioriteras!

Vardagsrummet bör spegla både din personliga smak och det estetiska. Det kan dock vara svårt att få till det om du har en lyxig stil och samtidigt har det svårt ekonomiskt. I denna artikel låter vi inte finanser stå i vägen för ett snyggt vardagsrum. Här får du några vardagsrumsförslag om du har en tight budget.

Förbered och planera

Innan du kommer igång med din renovering, bör du tänka på vad ditt designmål är. Hur stort utrymme ska du arbeta med och hur kan rymden användas på bästa sätt? Det är också bra att fundera på vilka delar du kan behålla och vilka som ska ersättas. Kanske är du nöjd med vissa detaljer och då är det ju synd att ändra på det. Planera och förbered dig noga före själva renoveringen. Glöm dessutom inte bort ljussättningen i rummet. Det finns många olika sorters bordslampor här.

Fokusera på en punkt

Skapa en kontaktpunkt och ge ditt vardagsrum en wow-faktor genom att hänga ett överdimensionellt konstverk på en av väggarna. Utseendet blir elegant och kraftfullt, med mycket lite krångel. För att hålla nere kostnaderna kan du besöka loppmarknader eller lågprisvaruhus. En bra budgetvariant är att spänna upp ett färgglatt tyg på en träram. Att själv vara kreativ brukar hålla kostnaderna nere. På www.stoffochstil.se finns det många olika set och inspiration.

Att ge sitt vardagsrum en vintage look, kan både skapa personlighet och elegans. Om du lägger en antik turkisk matta på golvet tillsammans med vita väggar, skapar du genast en visuell sensation. Du får ett unikt element i ditt vardagsrum och en känsla av lyx.

Less is more

Se till att ditt vardagsrum är luftigt och inte överbelamrat med saker. Ett oorganiserat vardagsrum ser långt ifrån elegant och sofistikerat ut. Ha bara kvar de saker som har ett sentimentalt värde eller som framkallar starka och betydelsefulla minnen. Att ha ett mer avskalat vardagsrum innebär att de återstående elementen kommer att synas och lysa.

Kamouflera tv-skärmen

Om du vill ha en tv i ditt vardagsrum, bör du försöka att dölja den så gott det går. Kanske har du inte råd med ett dyrt tv-skåp? Då är det bättre att minimera skärmens visuella förekomst genom att skapa ett galleri med tavlor runt din tv. Att arrangera konst och fotografier runt tv-skärmen gör inte att den försvinner helt, men ögat blir åtminstone distraherat och skärmen upplevs som en del i ett större arrangemang.

Om du följer dessa råd ska du se att vardagsrummet kommer få det utseendet det förtjänar. Avsätt tid för noggrann planering, så kommer du märka att du inte behöver lägga ner så mycket pengar för att skapa den där rätta och eleganta känslan.