Olika inredningsstilar med vägg av glas

Glas är vackert och ger en rymlig och öppen känsla i ett mindre rum. Samtidigt kan man skapa flera mindre rum med hjälp av glasväggar i ett större rum, som kanske annars är svårt att inreda eller känns allt för stort och opersonligt. Man kan välja mindre eller större ytor av de så kallade industri-, stall- eller fabriksfönstren. Utbudet av sådana är inte jättestort men det går absolut att hitta det om man letar lite.

Vacker glasvägg gör hemmet mer levande än en extra vägg eller vanliga avskärmningsväggar

Om du ska få tag i de perfekta industrifönstren, så kan det vara lämpligt att beställa dessa i specifika mått. Det kan givetvis kosta en del att få det gjort enligt beställning men alla hus är olika och man kan behöva få det “skräddarsytt” om det ska passa in i hemmet på ett bra sätt. En del leverantörer kan erbjuda vissa standardmått, så det kan såklart löna sig att söka på nätet efter den bästa lösningen för dig. Många behöver låna pengar då de ska bygga om eller göra om i hemmet och för att få en lägre ränta på befintliga lån och krediter bör man se till att jämföra olika låneleverantörer för att samla lånen.

Nedan får du lite inspiration på industrifönstren eller enklare glasvarianter du kanske kan snickra ihop med hjälp av gamla ting du har där hemma:

  • Vita klassiska glasdörrar.

Om du inte redan har ett par gamla traditionella fönsterdörrar i dina gömmor, så kanske du kan hitta några på loppis eller så känner du kanske någon som har det stående i garaget. Om du har två dörrar och är händig eller anlitar hjälp, skulle du kunna skapa en ny mindre vägg som till största del består av fönsterdörrarna. Det kan ge en rymlig och lantlig känsla.

  • Industrifönster som helvägg, med vita eller svarta ramar/lister.

Dessa fönster är ofta beställningsvara och vissa leverantörer gör till och med hembesök för mått och råd om vad som kan passa ert hem. Det här alternativet ger en modern och rymlig känsla samtidigt som man kan skärma av.

  • Enfärgade glasrutor i olika färger.

Det här är inget man ser ofta, därav är det mycket möjligt att det skulle behöva specialbeställas, då de flesta hem ofta har olika mått. Men om du gillar färg och vill insynsskydda lite mer mellan “rummen” än transparent glas gör, så kan du tänka dig hur snyggt det skulle bli i en mix av favoritfärgerna.

  • Personifierade glasrutor.

Om du är en målartalang kan du själv måla glasrutorna i vackra färger med dina egna motiv. Om du inte har erfarenhet av att måla på glas, så kan du söka på internet efter information eller instruktioner.

“Glasväggar” av olika slag kräver en hel del planering, så jag hoppas att du fick lite inspiration som kan hjälpa dig att ta dina planer vidare.