Hänga upp foton och annat på väggen

Det är vanligt att man hänger upp foton och annat som betyder mycket för en på väggen. Man vill helt enkelt att andra och man själv ska kunna se det som hänger uppe. Att hänga upp saker i en ram är också ett sätt att skydda dem. Men vad kan man hänga upp på väggen och hur kan man hänga upp sakerna?

Använda ramar

Ett alternativ för att få upp saker på väggen är att man helt enkelt köper

fina ramar online och sedan placerar man sakerna inuti ramen. En ram gör att sakerna man hänger upp märks lite mer och dessutom skyddar ramens glas en hel del. Man behöver till exempel inte tänka på att det blir hål i sakerna man har hängt upp. Glaset skyddar också mot smuts, repor och annat. Det skyddar dock inte mot solljus och om det är ett dokument eller en tavla som man är mycket rädd om kan det vara klokt att se till att den inte hänger mitt i solljuset. Ramar finns i flera olika storlekar och färger. Det gör att man enkelt kan matcha dem med den övriga inredningen. Man kan också få tag i en ram som passar lite extra bra till den aktuella bilden som hängs upp. Då kan bilden ge ett än starkare intryck.

Häftstift

Ibland kan det vara så att man inte vet var bilder eller affischer kommer att passa. Då kan man prova att hänga upp dem med häftstift för att se hur det kommer att se ut. Ibland vill man inte heller att själva upphängningen ska synas så mycket och även då kan nålar eller häftstift vara ett bra alternativ att använda sig av. En nackdel med det här är att sakerna som hängs upp inte är lika skyddade. Det blir också små hål i dem vilket kan vara bra att komma ihåg. Om det är dokument eller liknande man är rädd om är det kanske inte allt för roligt att ha hål i dem efter upphängningen. När det gäller häftstift och liknande kan man inte heller bortse från att risken finns att sakerna ramlar ner. Om man hänger upp något som är för tungt kan det rivas sönder av häftstiften.

Olika saker att hänga upp

Det finns en hel del olika saker att hänga upp på väggen. Många väljer till exempel att sätta upp familjebilder, andra hänger upp examensdiplom med mera från högskolan. Man kan också måla eller köpa fina posters som man hänger upp. De finns med flera olika teman och motiv. Man kan till exempel ha posters med kartor över städer som betyder mycket för en, bilder på olika kändisar och en hel del annat.