Gör ditt badrum personligt

Badrummet är kanske inte precis det första rummet du tänker på när det gäller inredning, men med några enkla och dekorativa detaljer kan du lätt göra ditt badrum till ett personligt rum, som osar av trivsel och wellness. Investera t.ex. i läckra handdukar i färger som matchar dina produkter eller badrumstillbehör, som står framme.

Låt bara drömmen om nya badrum leva! Det finns många möjligheter för att inreda badrum, så de får ett personligt uttryck och avspeglar resten av din inredning. Även om du kanske inte tänker på inredningen i badrummet, och kanske bara tycker att det ska vara rent och signalera trivsel, så är ditt badrum det rum som både börjar och avslutar din dag.

Det är i ditt badrum du har dagens första och dagens sista tankar, så det kan vara en god idé att ditt badrum ger en god och skön stämning.

Stor effekt med små medel

Lite pynt och speciella saker i badrummet ger en extra kant och signalerar personlighet. Det kan vara allt från en finn bordskiva, en speciell armatur eller något fint på väggen, som skapar en god stämning. Om du har ett litet eller stort badrum spelar inte så stor roll.

Speglar, skåp och krokar kan alla bära en personlig prägel, som ökar glädjen hos ditt badrum. Ska du renovera kan större saker, som handfat och duschkabin också medverka till att skapa en personlig stil.

Färger och plantor

Med hjälp av få och färgglada tillbehör, kan du lätt skapa en ny stämning i ditt badrum. Har du ett ljust badrum, kan du med fördel använda starka färger, som du kan byta ut, om du tröttnar på dem. Köp t.ex. förvaringslådor, som passar till din badrumsmatta eller duschgardin. Eller håll det färgglatt, men minimalistiskt, med en färggrann pall.

Den botaniska trenden med plantor i hemmet fortsätter också i 2018. Så ta ett par små suckulenter, kaktusar och en orkidé med ut i badrummet och gör en liten samling på fönsterbrädan eller på en hylla. Gröna plantor ger en känsla av liv och bryter den sterila look som ibland kan finnas i ett badrum.

Tapeter och duschkabin

Är du ute i ett lite större renoveringsprojekt, kan du tapetsera den ena väggen med en cool tapet och låta den vara färgkällan till de praktiska – och ibland mindre vackra – badrumstillbehör som spann och borste. En duschkabin eller duschvägg behöver inte vara en tråkig historia i plast, som bara ska fylla en funktion. Välj en rund eller kantig, med färgat eller ofärgat glas, stor eller liten, allt efter personlig smak.

Klicka här för mer inspiration.