Inred ditt sovrum

Sovrummet är om inte det viktigaste, så i alla fall ett av de viktigaste rummen i ditt hem. Det är här man ska ladda och få ny energi. Det är därför viktigt att ditt sovrum passar perfekt till dina behov, när det gäller inredningen.

Möjligheterna för att inreda ett sovrum, som passar perfekt till dig och dina sömnbehov är många. Ska det vara romantiskt eller minimalistiskt, med sprakande färger eller ton i ton, mörkt eller ljust? Det finns riktigt många teman och stilarter man kan inreda sitt sovrum efter. Det är bara fantasin och dina drömmar, som sätter gränser.

Sovvanor

En del människor sover bäst i ett hav av kuddar och täcken i en stor mjuk säng, medan andra sover bättre på en hård säng i ett minimalistiskt rum med få störande element. Några gillar att ligga i sängen och se TV medan det för andra kan vara mycket sömnstörande att ha sett TV precis innan läggdags.

Det är därför viktigt att du tänker över dina sovvanor när du ska inreda ditt sovrum. När det kommer till kritan är det ju faktiskt det att sova och trivas, som är hela idén med ett sovrum. Jämfört med andra rum i hemmet är det verkligen komfort före utseende, när det handlar om ditt sovrum. Ett sovrum kan vara nog så fint, men om man inte sover bra i det, har det inget värde.

Sängen

Sängen är det allra viktigaste i sovrummet, och det är därför naturligtvis det första som du ska lägga fokus på. Det finns ett hav av möjligheter bland sängar, men det finns dessvärre inte en direkt guideline för, hur du hittar de möjligheter som är de helt optimala för dig.

Det bästa råd som kan ges, är att du prövar dig fram. En del människor sover bäst i en mjuk säng, andra i en hård, och så finns det naturligtvis också dem, som vill ha en, som ligger mittemellan. Förutom fastheten är det också olika, om folk sover bäst i t.ex. en elevationssäng eller en kontinentalsäng. Hos www.battrenatter.se kan du bekanta dig med olika slags sängar.

Ljuset

Även om det gärna får vara mörkt i ett sovrum när man ska sova, så är det viktigt med ett bra ljus om dagen. Du har kanske klädskåp eller t.o.m. en syhörna eller ett kontor i sovrummet, och då behövs massor av ljus, allra helst naturligt dagsljus.

Den bästa lösningen är ett eller flera fönster, för då har du också vädringsmöjligheter. Idag finns det otroligt många fönster att välja bland, med olika slags öppningar och utseenden, så det är bara att välja och vraka. Klicka här för fönster i olika tappningar.