Uppgradera vardagsrummet med plädar och färg

Har du tröttnat på din soffgrupp, eller gillar du inte längre färgen i ditt vardagsrum? En omfattande renovering och inköp av ny inredning kan bli onödigt dyrt. Satsa istället på att uppgradera ditt vardagsrum med små och enkla medel.

Har du tänkt på att bara att byta ut accessoarer såsom plädar och kuddar i soffan ger ditt vardagsrum ett helt nytt intryck? Är du ute efter en lyxig känsla så finns det vackra plädar i päls för både ute och inomhusbruk att snyggt drapera över soffan. Är du extra frusen av dig? Satsa då på en pläd i svensk ull i en vacker kulör. Matcha med soffkuddar som går ton i ton med pläden. Redan nu har du kommit långt.

Måla om en vägg

Att måla om ett helt rum kan vara ett ganska omfattande arbete, men att bara måla om en vägg går fort och ger en stor förändring. Tänk på vilken känsla du vill skapa i rummet. Beiget, grönt och grått har en lugnande effekt, medan nyanser som drar åt gult och rött upplevs uppiggande.

Byt gardiner

Orkar du inte börja med någon form av ommålning? Då kan du göra mycket för rummets känsla genom att bara byta gardiner. Välj gärna en lång variant för att få så stor yta med färg som möjligt. Vill du ha en mysig och höstig känsla passar gardiner i sammet och grovt linne bra. Till den ljusare årstiden är tunnare och skirare tyger att föredra.