Så inreder du hemmet för härliga pensionärsdagar

När du väl blir pensionär blir hemmalivet avsevärt lugnare. Plötsligt har du inga måsten och du kan tillbringa hela dagen vid spisen eller framför tv:n – bara för att du själv vill. Mer hemmatid innebär så klart att du också vill ha ett trevligt hem. Hur kan du undvika att kostnaderna skenar i väg när du ska inreda hemmet för dina härliga pensionärsdagar?

Få billigare inredning med pensionärsrabatter

Som pensionär kan du botanisera i ett digert utbud av så kallade pensionärsrabatter eller seniorrabatter. Dessa rabatter riktar sig till just seniorer och ger avdrag på alla tänkbara saker, bland annat på inredning. Genom att klicka på länken här ovanför kommer du direkt till en rabattsida för heminredning.

Inred vardagsrummet för mysiga tv-stunder

Vardagsrummet är ett av de viktigaste rummen i hemmet, för det är där mycket av vilan och myset sker. Efter år av jobb och äventyr kan det vara ganska skönt att luta sig tillbaka i en rejäl fåtölj med fotpall och titta på favoritprogrammen på tv. Försök därför inreda rummet så att det får en bekväm biorumskänsla, med såväl en recliner som en storbilds-tv.

Skaffa en säng som ger skonsam vila

Att ha en skön och skonsam säng är också viktigt. När du inte längre måste skynda upp på dagarna kommer du märka hur härligt det är att kunna ligga kvar och dra i sängen. Men en obekväm säng kan späda på redan ömmande kroppsdelar och därför är det en bra idé att skaffa en säng som ger avlastning på rätt ställen.

Anpassa inredningen efter intressena

Pensionärstiden är en tid för att utforska dina intressen och därmed för att upptäcka nya sidor hos dig själv. Ett trivsamt hem avspeglar dig som person, både vad gäller inredningssmak som fritidsintressen. Anpassa helt enkelt inredningen efter vad du mår bra av att göra och utnyttja pensionärsrabatter för att få billigare shopping av möbler och pynt.