Hur du löser vanliga inredningsmissar

Det finns en hel del misstag du kan göra när du inreder ditt hem. Som tur är, är de flesta av dessa väldigt lätta att undvika. Skulle du däremot råka ut för ett misstag är det inte särskilt svårt att lösa det. Här kommer några av de vanligaste inredningsmissarna du kan göra samt hur du löser dessa.

Vardagsrumsmatta

När du hittar en matta som du vill ha i vardagsrummet är det viktigt att den inte är för liten. Det kommer nämligen leda till att rummet känns mindre balanserat och harmoniskt. Det kommer även dra ner en del på den ombonade känslan.

Hur du löser detta: För att vara säker på att mattan är tillräckligt stor kan du jämföra den med den soffa du har. Mattan bör nämligen vara minst lika bred som soffan, men får gärna vara bredare. Var du placerar den i rummet är något du måste bestämma beroende på hur stort vardagsrummet är. I större rum kan du placera möblerna direkt på mattan, men i mindre kan de stå lite utanför.

Lampor

Belysningen är en viktig del för att få till en snygg inredning. Det är viktigt att du placerar ut tillräckligt många lampor. Det räcker nämligen inte alltid med en enda taklampa. Lamporna kan även vara en fin dekorationspryl.

Hur du löser detta: För att ett rum ska få den optimala ljussättningen krävs det att du placerar ut en stämningsbelysning, en arbetsbelysning och en allmänbelysning. I ett normalstort rum kan du räkna med att du behöver minst 3-5 olika ljuskällor.

Gardinerna

Gardinerna är något många personer inte tänker på när de inreder sitt hem. Det är därför lätt att placera en gardinstång som egentligen är för kort. Det leder då till att gardinerna kommer täcka det mesta av fönstret. Om du har mörka gardiner kommer fönstret se mycket mindre ut, de kan dessutom inte släppa in allt dagsljus.

Hur du löser detta: Välj helt enkelt bredare gardinstänger. Det gör det möjligt för dig att placera gardinerna lite utanför fönstret så de kan släppa in allt ljus.